woensdag 11 augustus 2010

Ding #20: from Footnote to Blindness

Hiep hiep hoera! Een hele grote vergaarbak met onvoorstelbaar veel informatie! Meer meer meer...! Prachtig om te merken dat de digitaliseringsprojecten maar doorgaan en doorgaan. Meteen twee krantenpagina's gevonden met informatie over Boris Skossyreff, eentje zelfs met een op het net nog onbekende foto:

Boris Skossyreff

En wilde je nu eindelijk eens weten wat er van Homer Tomlinson, zelfbenoemd 'King of the World' was terechtgekomen - alles staat in de kranten.

Er is natuurlijk ook wel wat op de site af te dingen: hij is nogal traag (niet zo vreemd), onoverzichtelijk door de massa aan gegevens en ik kan geen bladerfunctie vinden. Misschien toch maar eerst de tour nemen :-) Ook voor de navigatie is nogal wat doorzettingsvermogen nodig.

Je ziet hier trouwens wat er kan als je content goed ontsluit: alles wordt vindbaar. Daarom: vrijwilligers gevraagd om 110 kilometer handgeschreven archief nader te ontsluiten. Want: hoe kom je er anders achter dat Homer Tomlinson in 1958 het gastenboek van het Nederlandse paviljoen op de Expo te Brussel heeft getekend? Of dat Skossyreff in 1923 in Dijon een Nederlands paspoort wist te bemachtigen?

The future's so bright I've got to wear shades!

1 opmerking:

  1. Geweldig die interbellum-malloten. Ik was reeds bekend met Roman von Ungern-Sternberg in Mongolië, de Emir van Turkestan in Centraal Azië of Wilhelm von Habsburg in De Oekraïne... Maar nog niet met dit markante exemplaar.

    BeantwoordenVerwijderen