woensdag 11 augustus 2010

Ding #16: Instant Messaging

ICQ, MSN, Google Talk, Skype: ik heb ze allemaal gebruikt of doe dat nog.

De grootste stap werd jaren geleden al genomen: het Net werd doordat steeds meer mensen een aansluiting namen gedemocratiseerd. De uitwisseling van welke vorm van informatie in welke uitingsvorm dan ook was toen al mogelijk, de enige echt belangrijke stap wat betreft directe communicatie is het digitaliseren van de informatie. Dat digitale stromen daarna op alle denkbare manieren te (re)combineren zijn volgt als vanzelf. Grote grap is dat het grotendeels allemaal over precies dezelfde lijnen loopt als de telefoon van vroeger. Wil niet zeggen dat de nieuwe mogelijkheden beter zijn dan de oude, ze zijn slechts aanvullend. Bij Inlichtingen zie je dat duidelijk: telefoon blijft hoognodig, e-mail is erg belangrijk, en er worden ook nog steeds brieven geschreven (gelukkig maar).

Wel interessant te lezen dat de Alladinchatterbox gesloten is. Valt ook niet te bemensen natuurlijk.

1 opmerking:

  1. Zo zie ik het ook, 't is een middel ondergeschikt aan het doel. In de meeste gevallen werkt de telefoon 't beste, verwijst men daar weer door naar mail.

    Voor een buitenlandse bezoeker lijkt mij bijvoorbeeld chatten, mogelijk in combinatie met co-browsing ideaal. Scheelt voor die gebruiker een hoop telefoonkosten en haalt m.i. door de interactie veel ruis van de linguïstische lijn.

    BeantwoordenVerwijderen